top of page

Emlak Ofisleri için Sosyal Medya Püf Noktaları

Güncelleme tarihi: 30 Tem 2021

Sosyal medya pazarlama emlak ofislerine birçok yarar sağlıyor. Bu nedenle son yıllarda gayrimenkul sektöründe özellikle ağırlık veriliyor. Sosyal medya pazarlamasının emlak ofislerine sağladığı faydalar şunlar:

  1. Düşük bütçelerle ofisin reklam ve tanıtımı

  2. Marka bilinirliğinin artırılması

  3. Yeni hedef kitlelere ulaşılmak

  4. Var olan takipçilerle etkileşime geçilerek, marka sadakatinin oluşturmak

  5. Bu mecralar üzerinde reklam vererek, tüketicileri satın almaya yönlendirmek

  6. Emlak ofisinin İnternet sitesinin trafiğini artırmak

  7. Ücretsiz olarak müşteri desteği sunmak

  8. Arama motorlarında ofisin paylaşımları gösterildiği için, organik aramalardan ofisin sosyal hesaplara trafik akışı


Sosyal medya yönetiminde sık yapılan hatalar

Sosyal medya pazarlamasında yeni olan emlak ofislerinin sık yaptığı hatalar var. Bu hatalar, ofisin imajını zedelerken, aynı zamanda bu çalışmalardan istenilen sonuçların alınamamasına da neden oluyor. Emlak ofislerinin sosyal medya yönetiminde sıkça yaptığı hatalar genelde şunlar.


emlak ofisleri için sosyal medya kullanımı püf noktaları

Ofise Özel Yönetim planının olmaması:

Emlak ofislerinin sosyal hesaplarını nasıl yöneteceklerine dair bir planlarının olması gerekiyor. Bu işle kimin ilgileneceği, ne zaman paylaşım yapılacağı, nasıl bir dil kullanılacağı gibi detaylar planlanmadığı takdirde, sosyal medya yönetimi konusunda istenilen sonuçlar alınamıyor.

Tüm sosyal mecralara aynı şekilde yaklaşmak:

Tüm mecralarda yer almak ve bu platformlardaki kullanıcılara ulaşmak isteyebilirsiniz; fakat her bir mecranın dili, kullanım amacı ve hedef kitlesi farklılık gösteriyor. Bu nedenle, her mecra için farklı bir stratejinizin olması gerekiyor.

Ofis Hesaplarınızın “hakkında” bölümündeki bilgilerin eksik girilmesi:

Emlak ofis hesaplarınızı oluştururken, “hakkında” bölümünü detaylı bir şekilde doldurmanız şart. Ofisinizin web sitesini, iletişim bilgilerinizi ve sunduğunuz hizmetler, çalıştığınız bölgeler ve projeler hakkında kısa bir açıklamayı bu bölümlere eklemelisiniz.

Sosyal medyayı sadece reklam yapmak için kullanmak:

Sosyal hesaplarınız üzerinden marka ve ürünle ilgili içerikler paylaşmak isteyebilirsiniz; fakat bu mecrayı sadece bir reklam aracı olarak kullandığınızda tüketicilerle etkileşim yaratmakta zorlanabilirsiniz. Reklam içeriklerinin yanı sıra takipçilerinizin ilgisini çekebilecek blog yazıları, videolar ya da görseller de paylaşarak içerik çeşitliliğiniz  artırmalı ve sadece kendi reklamını yapan marka algısından çıkmanız gerekiyor.

Takipçi sayısına etkileşimden daha fazla önem vermek:

Çok fazla takipçinizin olması, çalışmalarınızdan daha fazla verim alacağınız anlamına gelmiyor. Takipçileriniz sizinle etkileşime girmediği takdirde, kaç takipçiniz olduğunun bir önemi olmayacaktır.

Paylaşım sıklığını artırarak, kullanıcılara spam yapmak:

Emlak ofisinizin sosyal medya hesaplarındaki aktifliği ve etkileşimi artırmak için paylaştığınız içerik sayısını artırmak iyi bir yöntem değil. Bir süre sonra devamlı olarak benzer içerikleri gören kullanıcılar sizin spam yaptığınızı düşünebilir. Özellikle bu içerikler reklam amaçlıysa, bu algı daha da kuvvetlenecektir. İlginç ve farklı içerikler paylaşmadığınız sürece, bu paylaşım sıklığını düşürmeniz yararlı olabilir.

Sosyal medya monitoring’i yapmamak:

Monitoring, sosyal mecralarda sizin hakkınızda yapılan yorumları, etiketleri ve paylaşımları takip etmektir. Bu işlemi rakip firmalar için yaparak, rakip analizi de yapabilirsiniz. Ancak bu monitoring çalışmasının yapılmaması, kullanıcıların sizin hakkında neler söylediğini, nelerden şikayetçi olduğunu ya da neleri beğendiğini görememenize neden olur. Monitoring yapmak, sosyal mecralardaki stratejilerinizi geliştirmenize yardımcı olacağı gibi, emlak ofisinizle ilgili de geri bildirimler almanızı sağlayacaktır.

Kullanıcılara geç cevap vermek ya da hiç cevap vermemek:

Sosyal medya pazarlamasının asıl amaçlarından biri de kullanıcılarla etkileşimde olmak. Sizinle iletişime geçildiğinde en kısa sürede yanıt vermelisiniz. Onların sorularına geç yanıt verdiğinizde ya da yanıt vermediğinizde, daha büyük tepkilerle karşılaşabilir ve küçük bir sorun büyüyerek, sizin kontrolünüzden çıkabilir. Bu nedenle müşteri desteği ve iletişimi konusunda belli bir prosedür oluşturarak, hangi tür mesajlara ne kadar süre içinde yanıt vermeniz gerektiğini belirlemelisiniz.

Ofisle ilgili Olumsuz yorumları silmek ya da görmezden gelmek:

Olumsuz yorumları görmezden gelmek ya da bu yorumları silmek, markanız hakkında negatif bir algı oluşmasına neden olabilir. Tabii ki küfür ve hakaret içerin yorumlar hakkında gerekli duruşu sergilemeli ve yorum silme yoluna gidebilirsiniz. Fakat, ürün ve marka ile ilgili sıkıntı yaşayan kullanıcıların yorumlarını silmek yerine iletişim kurarak  onların sorunlarını çözecek adımlar atmalısınız.

Otomatik ve kalıplaşmış mesajlar göndermek:

Müşteri desteği konusunda, markalar bir süre sonra kişiye özel çözümler sunamadıkları için otomatik ve kalıplaşmış mesajlar göndermeyi tercih ediyor. Fakat İnternet kullanıcıları artık bu bu mesajların otomatik olarak gönderildiğinin farkında. Bir makine ile konuşuyormuş gibi bir hissiyatın oluşması, kullanıcıların hoşuna giden bir durum değil. Bu nedenle de kişiye özel mesajlar atarak, kullanıcıların bir insanla iletişim kurduğu algısı oluşturmak oldukça önemli.

639 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page